Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Καθημερινές συνήθειες που επιδεινώνουν την ακμή Part I


Τελικά δεν φταίει πάντα το δέρμα και οι ορμόνες αλλά πολλές φορές ή μάλλον τις περισσότερες φταίμε και εμείς! Σταματήστε αμέσως τις παρακάτω κακές συνήθειες:

Προϊόντα μακιγιάζ με συστατικά που ερεθίζουν το δέρμα, μπλοκάρουν τους πόρους και προκαλούν την εμφάνιση των σπυριών. Τέτοια συστατικά είναι τεχνητά – πρόσθετα χρώματα και αρώματα, λανολίνη (lanoline) είναι καλή για τα ξηρά δέρματα αλλά στα μεικτά ή λιπαρά δεν είναι και ότι καλύτερο, ορυκτέλαιο (mineral oil) ή πετρελαιοειδή τα έλαια αυτά δημιουργούν ένα φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος που μπλοκάρει τα νεκρά κύτταρα στη θέση τους καθώς και τους ρύπους μέσα στους πόρους, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σπυράκια, isopropyl myristate το συστατικό αυτό μειώνει την λιπαρότητα του δέρματος παράλληλα όμως μπλοκάρει τους πόρους και ερεθίζει το δέρμα.
Προϊόντα με έντονη στυπτική δράση που ξηραίνουν υπερβολικά το δέρμα. Συνήθως στα λιπαρά και μεικτά δέρματα χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού με έντονα σαπούνια, τονωτικές λοσιόν με αλκοόλ και παραμελείτε την ενυδατική κρέμα για να μην γυαλίζει το δέρμα σας και να είναι ματ – βέβαια η λιπαρότητα εμφανίζεται συνήθως την επόμενη ώρα – παρ’ όλα αυτά επιμένετε και καταστρέφετε τις λειτουργίες του δέρματος. Δεν γνωρίζετε όμως, ότι δέρμα σας διορθώνει από μόνο του την κατάσταση του, όποτε αν νιώθει «γυμνό» στην επιφάνεια του τότε παράγει περισσότερο σμήγμα. Προτιμήστε ήπια καθαριστικά, τονωτικές λοσιόν εξισορρόπησης και oil free ενυδατικές κρέμες πρόσωπου. Ποτέ μην παραμελείτε την ενυδάτωση του δέρματος.
Καθημερινά ακουμπάτε τα χέρια ή διάφορα αντικείμενα στο πρόσωπο. Όταν ακουμπάτε τα χέρια στο πρόσωπο, το τηλέφωνο σας, η κάποιο μουσικό όργανο όπως το βιολί, τα γυαλιά ηλίου και οράσεως και άλλα μεταφέρουν βακτήρια και μικρόβια στο δέρμα και αυτά με τη σειρά τους κάνουν τη δουλεία τους και εμφανίζονται τα αντιαισθητικά σπυράκια. Αποφύγετε να κάνετε αυτές τις κινήσεις και αν είναι αναπόφευκτο τότε τουλάχιστον χρησιμοποιήστε κάθε φορά αντισηπτικά μαντηλάκια.
Το έντονο και καθημερινό στρες επιδεινώνει την υγεία του οργανισμού και παράλληλα επηρεάζει τις φυσικές λειτουργίες του δέρματος, αυξάνοντας την παραγωγή των ορμονών που είναι ένοχες για την εμφάνιση της ακμής.
Δεν αλλάζετε συχνά την μαξιλαροθήκη, σκεφτείτε ότι κοιμόσαστε για αρκετές ώρες καθημερινά στην ίδια μαξιλαροθήκη πάνω σε νεκρά κύτταρα και βακτήρια που μετακομίζουν και στο καθαρό σας δέρμα. Αλλάξτε την μαξιλαροθήκη σας 2 φορές την εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για την πετσέτα προσώπου. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι τα απορρυπαντικά και μαλακτικά ρούχων περιέχουν πρόσθετα αρώματα που πιθανόν να ερεθίσουν το δέρμα.
Τα προϊόντα μαλλιών επίσης επιδεινώνουν την κατάσταση του δέρματος. Σκεφτείτε ότι όλα τα προϊόντα μαλλιών που βάζετε καθημερινά ακουμπάνε το πρόσωπο σας όλη την ημέρα και παράλληλα μεταφέρονται και στην μαξιλαροθήκη σας την ώρα που κοιμάστε. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν σιλικόνη, έλαια και συστατικά που προσφέρουν λάμψη στα μαλλιά αλλά παράλληλα μπλοκάρουν τους πόρους τους δέρματος.

Πηγή:jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου