Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Nutella Baklava!


Υλικά:
3/4 της κούπας μέλι
1/2 κούπα νερό
1 ξυλάκι κανέλλας
1 κούπα Nutella
1/2 κούπα καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα
1/2 κούπα cup καβουρδισμένα φιστίκια, χοντροκομμένα
1/3 κούπας αμύγδαλα χοντροκομμένα
1/3 κούπας καβουρδισμένα καρύδια, χοντροκομμένα
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλλα σε σκόνη
1/8 κουταλιού του γλυκού αλάτι
Σπρέι για το μαγείρεμα ή λιωμένο βούτυρο
24 φύλλα ζύμης μπακλαβά
1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση:
Ενώστε το μέλι, το νερό και το ξυλάκι κανέλλας σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε συνέχεια το μείγμα μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Αυξήστε ελαφρώς σε μεσαία φωτιά και αφήστε το μείγμα να (χωρίς να ανακατεύεται) για 7-10 λεπτά, ή μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 110 βαθμούς. Απομακρύνετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, βγάλτε το ξυλάκι κανέλλας και καλύψτε το με μια πετσέτα ώστε να το διατηρηθεί το μείγμα ζεστό.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε τη Nutella στο φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα για να λιώσει. Σε ξεχωριστό μπολ ενώστε όλους τους ξυρούς καρπούς, την κανέλλα και το αλάτι και ανακατέψτε πολύ καλά.
Ψεκάστε το σπρέι σε ένα ταψάκι περίπου 33×23 cm ή εναλλακτικά απλώστε λίγο λιωμένο βούτυρο. Τοποθετήστε ένα φύλλο ζύμης κάθε φορά, με τις άκρες να προεξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού και αλείψτε το καθένα με το λιωμένο βούτυρο. Επαναλάβετε τη διαδικασία σε πέντε φύλλα. Στη συνέχεια απλώστε το 1/3 του μείγματος της Nutella, πασπαλίστε με τον 1/3 του μείγματος των ξηρών καρπών. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σας μείνουν 6 φύλλα για να καλύψουν τις τελευταίες στρώσεις του γλυκού. Πιέστε ελαφρώς τα φύλλα στο ταψάκι.
Κόψτε με ένα μαχαίρι το γλυκό σε 24 μερίδες και βάλτε το στο φούρνο  στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι το φύλλο έχει πάρει καφέ – χρυσαφί χρώμα. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίστε με το σιρόπι μελιού που προετοιμάσατε νωρίτερα. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου