Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Χάσε 5 κιλά σε 1 μήνα! Το πρόγραμμα πριν την παραλία!

ΚΟΨΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ
Σταματάει τη λιπόλυση, αυξάνει το αίσθημα της πείνας, προκαλεί εξάρτηση και αποτελεί τη βάση ασθενειών. Θέλεις κι άλλα; Η ζάχαρη καταστρέφει το δέρμα, προκαλεί πρόωρη γήρανση και, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Νοσοκομείου «John Hopkins», θρέφει τα καρκινικά κύτταρα.

ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ

Έχει πολλές θερμίδες ανά ml, οι οποίες είναι άχρηστες και αποθηκεύονται σε λίπος. Η ποσότητα του κρασιού που είναι ευεργετική για τον ανθρώπινο οργανισμό κυμαίνεται στα 2 ποτήρια για τους άνδρες και στο 1 ποτήρι για τις γυναίκες, σε ποτήρια χωρητικότητας 180 ml μέχρι το χείλος, μία με δύο φορές την εβδομάδα. Στις εξόδους προτίμησε σόδα με λεμόνι ή αναψυκτικά τύπου light.

Μην ξεχνάς ότι ειδικά οι γυναίκες μεταβολίζουν το αλκοόλ λιγότερο αποτελεσματικά από τους άνδρες. Είναι κενές θερμίδες και επικίνδυνες, γιατί εύκολα χάνει κανείς τον έλεγχο. Μην πίνεις ποτέ νηστική, γιατί δημιουργείται αντιδραστική υπογλυκαιμία και μεταβολή της όρεξης, που μειώνει τις αντιστάσεις και είναι η στιγμή που δεν ελέγχουμε τι τρώμε. Πάντα μετά το γεύμα!
Αν δεν μπορείς να αποφύγεις το αλκοόλ, μην προτιμάς τουλάχιστον τα cocktail που έχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΞΙΔΙ Ή ΛΕΜΟΝΙ

Χρησιμοποίησέ τα στις σαλάτες, τις σάλτσες και στα ψητά. Όλα τα καυτερά μπαχαρικά (τσίλι, μουστάρδα, πιπέρι, πιπερόριζα) καθώς και το σκόρδο αυξάνουν τις καύσεις.

ΤΟ ΨΩΜΙ

Ποτέ μην τρως ψωμί πριν από ένα γεύμα σε εστιατόριο. Θα διεγείρει έντονα την ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να φας περισσότερο απ’ όσο ήθελες και να αποθηκεύσεις λίπος. Στα εστιατόρια γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ψωμί ανοίγει την όρεξη, αλλιώς δε θα το προσέφεραν! Ζήτησε λαχανικά, σέλινο ή καρότο, για να τσιμπολογάς μέχρι να σερβιριστείς.

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ

Κατάνάλωνέ το συχνά, καθώς αποτοξινώνει, είναι αντιοξειδωτικό και διεγείρει το βασικό ρυθμό του μεταβολισμού. Εάν δε σου αρέσει, τουλάχιστον πιες οποιοδήποτε άλλο ρόφημα, όπως φασκόμηλο, χαμομήλι, μέντα, δίκταμο.

Πως να φερθείς σε ένα κάλεσμα για φαγητό

Ακόμη και αν είσαι μπροστά σε μπουφέ, ξεκίνα πάντα με πολλή σαλάτα, αρκεί να αποφύγεις τις πλούσιες σάλτσες. Συνδύασέ τη με κάποιο κρέας ή ψάρι, όπως και αν είναι μαγειρεμένο, και μην επιλέγεις τις γλυκές και τις πλούσιες σε λιπαρά σάλτσες. Από τους υπόλοιπους μεζέδες, απλώς δοκίμασε και θα συνειδητοποιήσεις ότι ακόμη και με μικρή ποσότητα θα είσαι ικανοποιημένη, αν ήδη έχεις καταναλώσει τη σαλάτα με το κρέας.
Μην μένεις νηστική όλη την ημέρα για να φας ό,τι θέλεις στο τραπέζι. Το μόνο που θα πετύχεις θα είναι να εκνευριστείς, να πάθεις υπογλυκαιμία και να μην ελέγχεις τι τρως στο τραπέζι. Προτείνω μία ώρα πριν από κάθε κάλεσμα να καταναλώσεις κάποιο snack (φρούτο, γιαούρτι, λίγο τυρί ή 4 φέτες γαλοπούλα με 1 παξιμάδι ολικής αλέσεως).

Ναι, πρέπει να κάνεις και λίγη άσκηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου