Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

5 κανόνες για να βρεις το ιδανικό άρωμα για σένα!




1. Μην το ψεκάζεις από μακριά

Τέτοιες συμβουλές τις σκαρφίζονται οι εταιρείες καλλυντικών στην προσπάθειά τους να πουλήσουν περισσότερα μπουκάλια με αρώματα στην αγορά. Απλά χάνεις αρκετό άρωμα κάθε φορά που το χρησιμοποιείς με αυτό τον τρόπο, αφού το 50% και περισσότερο δε φτάνει στο δέρμα σου, αλλά καταλήγει στο πάτωμα.

2.  Στάξε στα δάχτυλα

Ψέκασε το άρωμα στην παλάμη σου από απόσταση σχεδόν εξ επαφής και δοκίμασε να στάξεις 2 ή 3 σταγόνες στο μεσαίο σου δάχτυλο και πέρνα λίγο λίγο στα σημεία που θέλεις, στο πρόσωπο ή το σώμα.

3. Δεν είναι μόνο για το δέρμα σου

Δοκίμασε να ρίξεις άρωμα στο φόρεμά σου ή, ακόμη καλύτερα, στα μανίκια της μπλούζας σου. Ο λόγος είναι απλός: κουνάς τα χέρια στον αέρα και κοντά στο συνομιλητή σου περισσότερες φορές απ' όσες θα χρειαστεί να έρθει κοντά να σου πει ένα μυστικό ή να σε φιλήσει στο λαιμό, έτσι δεν είναι; Με αυτό τον τρόπο δημιουργείς μεγαλύτερη ακτίνα δράσης του αρώματός σου και ο πελάτης/συνάδελφος/φίλος/γνωστός μένει με μια αδιόρατη αίσθηση καλής διάθεσης που προκύπτει από την αρωματική σου αύρα.



4. Δε χρειάζεται να αλλάζεις άρωμα ανάλογα με τις εποχές

Πίστεψέ με, αν το άρωμα που προτιμάς μυρίζει επάνω σου ωραία το καλοκαίρι, θα μυρίζει το ίδιο και το χειμώνα. Η αλήθεια είναι ότι με 40 βαθμούς υπό σκιάν τα συστατικά ενός αρώματος εξατμίζονται γρηγορότερα, αλλά, απλώνοντάς το με τον κατάλληλο τρόπο, θα δρα τέλεια με κάθε καιρό.

5. Προσάρμοζε τις δόσεις ανάλογα με τη βάση του
  • Εάν το άρωμά που διάλεξες είναι ανατολίτικο, γεμάτο μπαχάρια, βανίλια και εξωτικά ξύλα, μια μικρή ποσότητα μπορεί να διαρκέσει από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.
  • Αν είναι δροσερό, λουλουδάτο και περισσότερο φρουτώδες, πιθανόν να το ανανεώνεις κάθε λίγες ώρες.
  • Κυρίως θυμήσου αυτό: το πόση ποσότητα θα βάζεις κάθε φορά έχει να κάνει με το βαθμό περιεκτικότητας σε οινόπνευμα, το χαρακτήρα του αρώματος, τις ιδιότητες των συστατικών του και την ικανότητά τους να διεισδύουν στο δέρμα και να παραμένουν για πολλές ώρες. Το ιδανικό είναι να ξεκινάς με μικρή δόση. Περίμενε να περάσουν λίγα λεπτά μέχρι να ντυθείς και μύρισε την ευωδιά του. Αν δεν το μυρίζεις καλά, ψέκασε πάλι.
TIP! Αν θέλεις να εκμεταλλευτείς όσο γίνεται περισσότερο την υπέροχη ευωδιά του αγαπημένου σου αρώματος, δες αν στην ίδια σειρά περιλαμβάνονται αφρόλουτρο και κρέμα  σώματος.


Shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου