Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Πώς θα χάσεις λίπος από την κοιλιά; Η διαιτολόγος απαντά!

Θες να χάσεις πόντους στην κοιλιά και να δεις τους κοιλιακούς σου γραμμωμένους; Δες τη διατροφή και τις συμβουλές που προτείνει η διαιτολόγος Μαργαρίτα Οκτωράτου!

Ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για να χάσεις λίπος στην κοιλιά; Δες τις συμβουλές της διατροφολόγου και Shape Expert, Μαργαρίτας Οκτωράτου!

Η καλύτερη διατροφή για απώλεια πόντων στην περιοχή της κοιλιάς είναι εκείνη που...

A. προωθεί την καύση λίπους (χαμηλή σε ενέργεια) και

B. διατηρεί σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα (πλούσια σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες).



1. Mείωσε το μέγεθος των μερίδων σου αλλά και ακολούθησε αυτό που συνήθως λέμε "ισορροπημένο διαιτολόγιο" 
με περισσότερα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρι, άπαχο κρέας και γαλακτοκομικά, με μέτρο ωμούς, ανάλατους ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο και λιγότερο κορεσμένο λίπος (πχ από πλήρη ζωικά προϊόντα) και αλάτι.

2. Φρόντισε να έχεις μικρά και συχνά γεύματα
 (ώστε να αναγκάζεις τον οργανισμό σου να χρησιμοποιεί το λίπος του και όχι μόνο το γλυκογόνο του για παραγωγή ενέργειας).

3. Σε κάθε γεύμα φρόντισε να έχεις μικρή ποσότητα υδατανθράκων (αδρά επεξεργασμένων, όπως όσπρια, νιφάδες βρώμης, αναποφλοίωτο ρύζι) συνδυασμένους με λαχανικά (πχ ρόκα, σπανάκι, καρότο, τομάτα, κόκκινο λάχανο) και πηγή πρωτεϊνης (άπαχο κοτόπουλο, ψάρι) και χρησιμοποίησε ελαιόλαδο ή λάδι κανολα ως πηγή λίπους στο φαγητό ή τη σαλάτα, (για καλύτερο γλυκαιμικο και ινσουλιναιμικό έλεγχο). 

Βάλε στο διαιτολόγιό σου φρούτα (αχλάδι, ακτινίδιο, ξηρά δαμάσκηνα, φράουλες), ψάρια (όπως σολωμό, τσιπούρα, σαρδέλλα) , ημιάπαχα γαλακτοκομικά (γάλα, γιαούρτι  με προβιοτική καλλιεργεια, τυρί). Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι των οποίων η διατροφή βασίζεται σε τέτοια τρόφιμααποθηκεύουν λιγότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

4. Πίνε πολύ νερό και πράσινο τσάι.

5. Για βέλτιστα αποτελέσματα χρειάζεσαι συστηματική αερόβια άσκηση (γρήγορο περπατημα, ποδήλατο κλπ)., Για να μειωθεί το λίπος στην κοιλιά αλλά και το υπόλοιπο σώμα, πρέπει να βελτιώσεις τη διατροφή σου και να ασκηθείς πιο αποτελεσματικά (συστηματικά και στοχευμένα). 
Για γράμμωση των κοιλιακών 

Η γράμμωση των κοιλιακών μυών απαιτεί ένα καλό συνδυασμό άσκησης, υποθερμιδικής αλλά ισορροπημένης διατροφής και επιμονής!


Δοκίμασε να τρως κάθε 3 με 4 ώρες, μοιράζοντας μέσα στη μέρα: 

  • 2-3 μικρομερίδες άπαχη πρωτεΐνη (όπου 1 μικρομερίδα αντιστοιχεί σε 50-60 γρ)
  • ψάρι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα – για μείωση του σπλαχνικού λίπους,
  • όσπρια 1-2 φορές –για τον ίδιο λόγο, κοτόπουλο ή γαλοπούλα 1-2 φορές, και κόκκινο κρέας μέχρι 1),
  • 2-3 μερίδες άπαχα γαλακτοκομικά (όπως τυρί, γάλα και γιαούρτι – φυσική πηγή προβιοτικών που θα συμβάλλουν στην μείωση του φουσκώματος στην κοιλιά),
  • 2-3 φρούτα και άφθονα λαχανικά εποχής (ωμά, βραστά ή ψητά),
  • 3-4 μικρομερίδες δημητριακά ολικής άλεσης (όπου 1 μικρομερίδα αντιστοιχεί σε 1 φέτα πολύσπορο ψωμί ή ½ φλ καστανό ρύζι ή ζυμαρικά ολικής άλεσης ή ½ φλ κουάκερ ή δημητριακά πρωινού χωρίς ζάχαρη ή μικρή πατάτα) και
  • 3-4 μικρομερίδες «καλά λιπαρά» (1 μικρομερίδα αντιστοιχεί σε 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο ή 5-6 αμύγδαλα ή 1-2 μικρά καρύδια).
  • Φρόντιζε επίσης να πίνεις τουλάχιστον 6-8 φλιτζάνια υγρών τη μέρα (οι κολυμβήτριες αφυδατώνονται εύκολα…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου