Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τα 6 πιο συχνά λάθη στο αδυνάτισμα

Εδώ και χρόνια, η λέξη δίαιτα είναι συνώνυμη της γυναικείας φύσης. Από τη μαμά, τη θεία, την μεγάλη σου αδερφή μέχρι κι εσένα, πολλές δίαιτες έχουν γίνει σήμα κατατεθέν για τις γυναίκες παγκοσμίως. Όμως η υπόθεση αδυνάτισμα είναι τόσο αθώα.Υπάρχουν κάποια λάθη που κάνεις και μπορούν να σαμποτάρουν την απώλεια κιλών που επιθυμείς. Συγκεντρώσαμε τα 6 μεγαλύτερα λάθη που κάνει μια γυναίκα στην προσπάθειά της να χάσει κιλά και είναι στο χέρι σου να μην τα ξανακάνεις!Αν δεν αθληθείς και λίγο, πώς θα δεις αποτελέσματα;


Λάθος πρώτο: Κάνεις δίαιτα χωρίς την επίβλεψη και συμβουλή κάποιου υπεύθυνου γιατρού ή διατροφολόγου.
Μην μπαίνεις στην επιχείρηση αδυνάτισμα χωρίς τις συμβουλές κάποιου ειδικού επιστήμονα. Ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες. Αυτό σημαίνει πως η δίαιτα που έκανε την κολλητή σου να χάσει τόσα κιλά, μπορεί να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα με εσένα. Όταν επιλέγεις κάποιο πρόγραμμα αδυνατίσματος, λάβε υπόψη το βάρος, την κατάσταση της υγείας σου, την ηλικία ακόμα και το επάγγελμα που κάνεις. Άσε που ακόμα και οι ασκήσεις και οι τροφές (ακόμα και ο συνδυασμός τους)που θα σε βοηθήσουν στην απώλεια κιλών, είναι μοναδικός για εσένα.

Λάθος δεύτεροΤρως ελάχιστα ή λάθος τροφές.

Ο εξαναγκασμός του οργανισμού σου σε ασιτία αλλά και η λήψη μόνο μιας ομάδας τροφών (μόνο χυμοί) μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη για την υγεία σου, αφού η έλλειψη συγκεκριμένων ιχνοστοιχείων και βιταμινών αφήνει τον οργανισμό σου ακάλυπτο απέναντι σε ένα πλήθος ασθενειών. Το ίδιο επικίνδυνη μπορεί να είναι για παράδειγμα η πλήρης χορτοφαγία. Αν αποφασίσεις να την ασπαστείς, σιγουρέψου πως το σώμα σου λαμβάνει τον απαραίτητο σίδηρο. Θυμήσου πως η εξαναγκαστική πείνα, μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα την υγεία σου και να σε φέρει στα πρόθυρα της νευρικής ανορεξίας.
Λάθος τρίτο: Νομίζεις πως θα αδυνατίσεις μόνο κάνοντας δίαιτα.
Αν νομίζεις πως θα χάσεις κιλά μόνο μέσω μιας δίαιτας, κάνεις μεγάλο λάθος. Μπορεί να χάσεις κάποια κιλά που θα ξαναπάρεις αμέσως μόλις σταματήσεις τη δίαιτα, Η επίτευξη ενός υγιούς και αδύνατου σώματος μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την αλλαγή του καθιστικού τρόπου ζωής και του συνδυασμού υγιεινής διατροφής και άσκησης. Αθλήσου, βρες ένα χόμπι και γενικά μην σκέφτεσαι μόνο το πως θα καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες αλλά το πώς θα κάψεις περισσότερες θερμίδες.
Λάθος Τέταρτο: Συνδέεις το αδυνάτισμα με ένα διαρκές άγχος.
Απόφυγε το άγχος. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που σε μια κρίση άγχους αρχίζουν να τρώνε ό,τι βρουν μπροστά τους. Πριν ξεκινήσεις κάποια δίαιτα, ανάλυσε τους λόγους που θα σε κάνουν να την ακολουθήσεις, βάλε ένα συγκεκριμένο στόχο και συνδύασε την με μορφές άσκησης που θα βοηθήσουν και την αυτοσυγκέντρωση σου, διώχνοντας το άγχος: γιόγκα, πιλάτες.
Λάθος πέμπτο: Προσπαθείς να χάσεις πολλά κιλά, πολύ γρήγορα.
Μην προσπαθείς να χάσεις όσο περισσότερο βάρος μπορείς, σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Το μόνο που καταφέρνεις ουσιαστικά είναι να αφυδατώσεις την επιδερμίδα σου αφού το μόνο που χάνεις είναι υγρά. Η απώλεια περισσότερων από 3 κιλά το μήνα κρίνεται επικίνδυνη και για την υγεία σου.
Λάθος έκτο: Ακολουθείς περισσότερες από μία δίαιτες.
Μην συνδυάζεις πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους δίαιτες και αυτό γιατί η μία διατροφικής μέθοδος μπορεί να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με κάποια άλλη. Έπειτα, αν ακολουθείς κάποια δίαιτα και την σταματήσεις για να ξεκινήσεις κάποια άλλη, είναι πολύ δύσκολο να δεις αποτελέσματα ή να προλάβουν αυτά να εμφανιστούν. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα διατροφής και άθλησης που θα ανταποκρίνεται στις δικές σου ατομικές ανάγκες και φυσικά μετά την καθοδήγηση κάποιου ειδικού επιστήμονα.

womenonly.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου