Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Φέρε τη θετική διάθεση σου στο γραφείο!

Η κακή διάθεση είναι αναπόφευκτη αυτήν την εποχή, αλλά προσπάθησε να μην τη φέρνεις στο γραφείο. Εδώ χρειάζεσαι μόνο χαμόγελο.

Η ικανότητα να διατηρεί κάποιος θετική στάση και διάθεση στη δουλειά ανήκει στις ηγετικές δεξιότητες. Επειδή σίγουρα κάτι θα σου χαλάσει τη μέρα, δες πώς μπορείς να διατηρήσεις το χαμόγελό σου:

Μείνε στο παρόν
Όταν δε νιώθεις καλά, είναι εύκολο να εκτοξεύεις κατηγορίες για το διευθυντή σου, το σύντροφό σου, το συνάδελφό σου. Εάν σου δώσουν μια απαιτητική προθεσμία για μια δουλειά, εύκολα μπορείς να γκρινιάξεις: «Δεν το πιστεύω ότι το έκανε σ' εμένα αυτό! Δεν ξέρει ότι έχω να κάνω άλλα 10 πράγματα;». Έτσι όμως, χάνεις πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Αντίθετα, η λύση είναι να επιστρέψεις στο παρόν. Στρώσου στη δουλειά ή ζήτησε βοήθεια.

Πάτα στα πόδια σου
Για να μην παγιδευτείς στην κακή σου διάθεση και τις αρνητικές σκέψεις όταν βρίσκεσαι στη δουλειά, κάνε το εξής κόλπο: τοποθέτησε τα πόδια σου σταθερά στο δάπεδο (είτε σε όρθια είτε σε καθιστή θέση) και αισθάνσου τη σόλα του παπουτσιού σου να πιέζει το έδαφος. Αυτό θα σε βοηθήσει να νιώσεις ότι πατάς σε στερεό έδαφος και θα σε απαλλάξει από την κακή διάθεση.


Πηγή:missbloom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου