Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ο σκύλος σου μαρτυρά πώς σε βλέπουν οι άνδρες


Ο σκύλος σου μαρτυρά πώς σε βλέπουν οι άνδρες


Ήξερες πως τα κατοικίδια δίνουν συγκεκριμένα «μηνύματα» στο αντίθετο φύλο; Αυτό πάντως ισχυρίζεται νέα μελέτη αποκαλύπτει πως η ράτσα του σκυλιού δημιουργεί εντυπώσεις για την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη, είτε είναι γυναίκα είτε άνδρας.
Οι ερευνητές εξέτασαν δείγμα 1000 ατόμων, που όλοι τους αγαπούν τα σκυλιά, για να διαπιστώσουν κατά πόσο αλλά και με ποιο τρόπο η ράτσα των κατοικιδίων πλάθει στο μυαλό των άλλων την εικόνα του ιδιοκτήτης τους.
Μάθε τι δείχνει για εσένα στους άνδρες το αγαπημένο σου σκυλάκι, όταν σε συναντούν στο πάρκο την ώρα που το βγάζεις βόλτα αλλά και γιατί σε ελκύουν άνδρες – ιδιοκτήτες συγκεκριμένης ράτσας σκύλου.
Τι δείχνει στους άλλους για εσένα η ράτσα του σκυλιού σου;
Έχεις σκυλάκι μικροκαμωμένο και ναζιάρικο όπως τα κανίς και τα τσιουάουα ή προτιμάς κάποιο πιο μεγαλόσωμο;
Σίγουρα η επιλογή σκύλου δεν είναι ενδεικτική του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς σου, ωστόσο, σύμφωνα με άγλλους ερευνητές, δίνει μια πρώτη εντύπωση στο αντίθετο φύλο για το… ποιόν σου.
Όπως υποστηρίζουν, μια γυναίκα που έχει ένα μικρό και παιχνιδιάρικο κανίς μπορεί να θεωρηθεί αρκετά σνομπ, απαιτητική και λάτρης της καλής ζωής αλλά ταυτόχρονα πολύ «καυτή» και σέξι. Βέβαια, υπάρχουν και τα μελανά σημεία αφού η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ανδρών απάντησε πως θεωρεί πολύ πιο πιθανό η ιδιοκτήτρια ενός κανίς να κάνει έρωτα της μιας βραδιάς σε σχέση με άλλες που προτιμούν μια διαφορετική ράτσα σκύλου.
Ομοίως και οι ιδιοκτήτριες ενός γλυκού τσιουάουα, σύμφωνα με τους άνδρες είναι πιο πιθανό να ενδώσουν σε one night stand σε σχέση με κάποια άλλη γυναίκα που έχει γκόλντεν ριτρίβερ.
Από την άλλη όμως οι γυναίκα – ιδιοκτήτρια γκόλντεν ριτρίβερ φαίνεται πως δημιουργεί περισσότερο φιλική παρά ερωτική διάθεση στους άνδρες. Μια γυναίκα με γκόλντεν ριτρίβερ σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή των ανδρών αλλά δε θα δημιουργήσει ερωτικό πόθο.
Υψηλό σκορ παίρνουν πάντως τα λαγονικά, τα οποία εκπέμπουν πως η ιδιοκτήτριά τους είναι αυτό ακριβώς που ψάχνουν από μια γυναίκα. Δείχνουν δηλαδή πως είσαι μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει, με έντονη προσωπικότητα, ταμπεραμέντο αλλά και θηλυκότητα.
Τι δείχνει για τον άνδρα ο σκύλος του;
Και με τους άνδρες το γίνεται; Γαιτί σε γοητεύουν αυτοί που έχουν συγκεκριμένη ράτσα σκυλιά; Ποιοι είναι πιο ελκυστικοί και γιατί συμβαίνει αυτό;
Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες που έχουν ένα γόλντεν ριτρίβερ ή ένα λαμπραντόρ φαίνεται πως είναι οι πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες.
Τα γκόλντεν ριτρίβερ δημιουργούν την εντύπωση ενός ατόμου πράου κι έμπιστου. Μπορεί να μην είναι δηλαδή ο άντρας ο άγριος κι ο μπρουτάλ που δε θα διστάσει να εμπλακεί σε καυγά για να σε υπερασπιστεί αλλά τουλάχιστον δε θα σε αφήσει σύξυλη να τον περιμένεις σε ένα μπαρ.
Στην ίδια συχνότητα «εκπέμπουν» και τα λαμπραντόρ δείχνοντας πως ο ιδιοκτήτης τους είναι ιδιαίτερα έμπιστος και γι΄αυτό μπορεί να γίνει πολύ καλός μπαμπάς!
Αλλά και τα χάσκι δίνουν την εντύπωση ενός σκληρά εργαζόμενου άνδρα αλλά και αξιόπιστου συντρόφου που θα είναι δίπλα σου όταν τον χρειαστείς.
Στην κορυφή της λίστας πάντως βρίσκονται οι γερμανικοί ποιμενικοί που δίνουν τη εντύπωση ενός άνδρα πολυμήχανου και με επιχειρηματικό μυαλό, που έχει πάντα τον άσσο στο μανίκι! Γι΄αυτό και για τις γυναίκες ο άνδρας αυτός είναι ένα πολύ καλό… χαρτί!
Τέλος, τα γαλλικά μπουλντόγκ φαίνεται πως δίνουν την εντύπωση ενός άστατου και γυναικά άνδρα που θα ενδιαφερόταν περισσότερο για ένα one night stand ή μια ελεύθερη σχέση.
Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου