Mια εύκολη συνταγή γεμάτη βιταμίνες που μυρίζει καλοκαίρι!
Οι σαρδέλες φιγουράρουν στον κατάλογο με τις σούπερ τροφές. Πλούσιες σε ασβέστιο και πρωτεΐνη, οι ταπεινές σαρδέλες περιέχουν υψηλές ποσότητες σε ω-3 λιπαρά οξέα, συνένζυμο Q10, καθώς επίσης και βιταμίνες D, B6, B12, σελήνιο, φώσφορο, κλπ. Δοκιμάστε και φτιάξτε τις στο φούρνο.
Θα χρειαστείτε:
1 κιλό σαρδέλες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ξερή ρίγανη
2-3 σκελίδες σκόρδο
Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 λεμόνι ( ο χυμός του) και 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ξερή ρίγανη
2-3 σκελίδες σκόρδο
Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 λεμόνι ( ο χυμός του) και 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση: Αρχικά, καθαρίζετε τις σαρδέλες. Κόβετε και πετάτε τα κεφάλια, και μετά τις ανοίγετε κατά μήκος της κοιλιάς και αφαιρείτε το κεντρικό κόκαλο. Ξεπλένετε τα φιλέτα και τα αφήνετε να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις σαρδέλες σε ένα ταψί, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύετε για να πάνε τα υλικά παντού. Ανάμεσά τους, προσθέτετε τις σκελίδες με το σκόρδο και ρίχνετε το χυμό λεμονιού. Ψήνετε στο γκριλ φροντίζοντας να τις γυρίσετε μια φορά. Μην τις ψήσετε όμως για πολύ ώρα, γιατί θα καούν. Όταν είναι έτοιμες, βάλτε τις σε πιατέλα, ρίξτε πάνω τους φρεσκοκομμένο μαϊντανό και διακοσμήστε ανάμεσα, με λεπτές φέτες λεμονιού. Τόσο εύκολα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου