Υλικά:
1 κιλό αμυγδαλόψιχα
½ κιλό ζάχαρη (χοντρή)2 αβγά
3 κρόκους
Ανθόνερο αδιάλυτο από το φαρμακείο
Ζάχαρη άχνη
½ κιλό ζάχαρη (χοντρή)2 αβγά
3 κρόκους
Ανθόνερο αδιάλυτο από το φαρμακείο
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Αρχικά αλέστε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα, με προσοχή για να μη σας γίνει αλοιφή, αλλά να είναι λίγο αδρή (σαν τραχανάς). Σπάστε τα δύο αβγά και ρίξτε τα σε μία λεκάνη, προσθέστε την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και λίγες σταγόνες αδιάλυτο ανθόνερο. Ζυμώστε αρκετά το μείγμα ώστε να δέσουν όλα τα υλικά. Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή.
Αρχικά αλέστε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα, με προσοχή για να μη σας γίνει αλοιφή, αλλά να είναι λίγο αδρή (σαν τραχανάς). Σπάστε τα δύο αβγά και ρίξτε τα σε μία λεκάνη, προσθέστε την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και λίγες σταγόνες αδιάλυτο ανθόνερο. Ζυμώστε αρκετά το μείγμα ώστε να δέσουν όλα τα υλικά. Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή.
Πλάστε τη ζύμη σε σχήμα μεγεθυμένου αμυγδάλου (στενόμακρα). Έπειτα απλώστε το ταψί λαδόχαρτο και τοποθετήστε τα αμυγδαλωτά σε απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.Ψήστε στους 200ºC για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αφού ψηθούν βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για να ξεκολλήσουν χωρίς να σπάσουν. Βουτήξτε τα σε νερωμένο ανθόνερο και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη. Τοποθετήστε τα αμυγδαλωτά σε σχάρες, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας και από κάτω, για να στεγνώσουν ομοιόμορφα. Την επόμενη μέρα πασπαλίστε τα πάλι με ζάχαρη άχνη και αν θέλετε τυλίξτε τα σε διαφανή ζελατίνα ένα-ένα για να διατηρηθούν καλύτερα.
jenny.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου