Υλικά:
• Μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
• ½ της κούπας ελαιόλαδο
• 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• Φρέσκα φύλλα βασιλικού
• ½ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
• Ένα κουταλάκι αλάτι kosher
• ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
• Περίπου ένα κιλό spaghetti
• 1 ½ τριμμένη παρμεζάνα
Διαδικασία:
Ανακατεύετε σ’ ένα μπολ τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο , τον βασιλικό, το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι και το αλάτι. Τα σκεπάζετε με μία μεμβράνη και τα αφήνετε για 4 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού βράσετε τα ζυμαρικά για 9 λεπτά, τα σουρώνετε και κρατάτε λίγο από το νερό που έβρασαν. Έπειτα προσθέτετε τα ζυμαρικά στο μείγμα και ρίχνεται την παρμεζάνα ανακατεύοντας. Αν χρειαστεί ρίχνεται λίγο από το βρασμένο νερό που έχετε κρατήσει. Σερβίρεται και γαρνίρεται με φρέσκα φίλα βασιλικού και ντοματίνια. Προσθέτετε παρμεζάνα και πιπέρι ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου