Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Beauty TIPS


1. Φόρμουλα ένα!
Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε αντηλιακό σε υφή τζελ, κατάλληλο ακόμη και για τις φανατικές των σπορ. Είναι ιδανικό για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας και δεν την επιβαρύνει καθόλου.
2. Χωρίς ερεθισμούς
Για να αποφύγετε το κοκκίνισμα και τον ερεθισμό που δημιουργείται όταν πιέζετε κάποιο σπυράκι, το βράδυ πριν ξαπλώσετε να κοιμηθείτε απλώστε τοπικά μια μάσκα από άργιλο, η οποία έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Το επόμενο πρωί ξεβγάλετε με άφθονο νερό (μην ακολουθείτε όμως τέτοιες φροντίδες πιο συχνά από δύο φορές την εβδομάδα).
3. Το φάρμακο για... τα σπυράκια
Σε ένα μικρό πιατάκι τρίψτε μια ασπιρίνη και ρίξτε μερικές σταγόνες νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια πλούσια πάστα. Απλώστε το μείγμα πάνω στο σπυράκι. Η ασπιρίνη περιέχει το ίδιο συστατικό που θα βρείτε και στα προϊόντα για τις ατέλειες της επιδερμίδας (αποφύγετε ανάλογες φροντίδες αν είστε αλλεργικές στο ακετυλοσαλικυλικό οξύ).
4. Ώρα για ενυδάτωση
Όσο μουλιάζετε στην μπανιέρα σας, μην ξεχνάτε τη φροντίδα του προσώπου σας. Απλώστε ενυδατική μάσκα στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ και χαλαρώστε για 10 λεπτά. Η υγρασία και η υψηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος θα εντείνουν τη δράση της.
5. Ξηρότητα τέλος
Τα peeling και τα προϊόντα που αντιμετωπίζουν την ακμή περιέχουν συστατικά όπως ρετινόλη, γλυκολικό οξύ και υπεροξείδιο του βενζολίου, τα οποία επιδεινώνουν την ξηρότητα της επιδερμίδας. Προσπαθήστε να τα χρησιμοποιείτε κάθε δεύτερη ημέρα ή περιορίστε τη χρήση τους στις λιπαρές περιοχές του προσώπου.
6. Αλλάξτε συνήθειες
Για να περιορίσετε τις γυαλάδες στο πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ταμπονάρετε την επιδερμίδα σας με τα ειδικά μαντιλάκια (που απορροφούν τις λιπαρές εκκρίσεις και έχουν ως βάση το ρύζι) και αποφύγετε να ξανααπλώσετε πούδρα. Το επαναλαμβανόμενο πουδράρισμα αφήνει στην επιδερμίδα στρώματα από το προϊόν, το οποίο τη στερεί από την υγρασία της και δείχνει το πρόσωπο κουρασμένο και ρυτιδιασμένο. 
7. Χείλη για φίλημα
Αν έχετε αφυδατωμένα χείλη, περιποιηθείτε τα με ένα προϊόν που περιέχει υδροκορτιζόνη (1%). Στα πολύ σκασμένα χείλη απλώστε μια πλούσια στρώση αντιβιοτικής αλοιφής.
Σώμα
8. Στην μπανιέρα

Αν, αντί για ντους, προτιμάτε να κάνετε μπάνιο βυθισμένες στον αφρό, χαλαρώστε στο νερό για 10 λεπτά και προσθέστε λίγες σταγόνες από έλαια μπάνιου. Με αυτό τον τρόπο, η επιδερμίδα σας θα απορροφήσει υγρασία και, με τη βοήθεια των ελαίων, θα τη συγκρατήσει στο εσωτερικό της.
9. Λογική & ευαισθησία
Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε προϊόντα που περιέχουν λιγότερα από 10 συστατικά στη σύνθεσή τους - γεγονός που συνεπάγεται και λιγότερα συντηρητικά, τα οποία συνήθως προκαλούν ερεθισμούς.
10. Απαλό ξύρισμα
Όταν ξυρίζεστε ανάποδα από τη φορά της τρίχας, το δέρμα μένει πολύ απαλό αλλά προκαλούνται ερεθισμοί στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Σε περίπτωση λοιπόν που το δέρμα σας ερεθίζεται εύκολα, ξυρίστε το με απαλές κινήσεις αφού απλώσετε ικανοποιητική ποσότητα αφρού. Στην περιοχή του μπικίνι ή στα πόδια κάντε κινήσεις αντίθετες με τη φορά της τρίχας. Επαναλάβετε -εφόσον χρειάζεται-, αφού απλώσετε ξανά αφρό.
11. Βελούδινες φτέρνες
Χρησιμοποιήστε λίφα ή scrub σώματος κάθε φορά που κάνετε μπάνιο, για να αντιμετωπίσετε τη τραχύτητα και να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στις φτέρνες. Μόλις βγείτε από το μπάνιο, περιποιηθείτε τις με μια πλούσια κρέμα ποδιών και στη συνέχεια φορέστε ένα ζευγάρι κάλτσες ή υφασμάτινες παντόφλες για να απορροφηθεί καλύτερα.
12. Άψογοι αγκώνες
Για να μαλακώσετε τους αγκώνες σας ενώ κοιμάστε, κόψτε από ένα ζευγάρι κάλτσες στο σημείο των δακτύλων και κρατήστε το υπόλοιπο μέρος. Απλώστε ένα body butter στους αγκώνες σας και στη συνέχεια «φορέστε» τις κάλτσες σε ολόκληρο το χέρι σας. Αφήστε τις όση ώρα θέλετε και στη συνέχεια απομακρύνετε το πλεονάζον προϊόν με ένα χαρτομάντιλο.
13. Γυρίστε τους την πλάτη
Αυτά τα ανεπιθύμητα, ενοχλητικά σπυράκια στην πλάτη είναι πολύ πιθανό να μην οφείλονται σε ακμή. Μπορεί να μην ξεβγάζετε σωστά την πλάτη σας ή το δέρμα σας να ερεθίζεται από το αφρόλουτρο που χρησιμοποιείτε. Φροντίστε λοιπόν να ξεβγάζετε με ιδιαίτερη προσοχή την περιοχή και, αν τα σπυράκια δεν υποχωρήσουν, αλλάξτε προϊόν.
Μαλλιά
14. Όχι στη ρίζα

Αποφύγετε να ρίξετε σαμπουάν στα μαλλιά σας κατευθείαν από το μπουκάλι, αν έχετε λεπτή τρίχα. Πολλά σαμπουάν, ειδικά αυτά που είναι κρεμώδη, περλέ και λευκά στο χρώμα, περιέχουν στη σύνθεσή τους μαλακτικά που βαραίνουν τις ρίζες. Για καλύτερα αποτελέσματα, βάλτε σαμπουάν στις παλάμες σας και απλώστε το κατά μήκος των μαλλιών σας, αποφεύγοντας τη ρίζα. Για τη ρίζα, χρησιμοποιήστε μόνο τον αφρό που έχει δημιουργηθεί.
15. Περιορίστε το φριζάρισμα
Αν έχετε σγουρά μαλλιά, ψεκάστε μια χτένα με αραιά δόντια ή μία καθαρή οδοντόβουρτσα με σπρέι για τα μαλλιά και σπρώξτε τις φριζαρισμένες τρίχες προς τα πίσω.
16. Ενώ εσείς κοιμάστε
Για να επανορθώσετε τα ξηρά ή σπασμένα μαλλιά σας, πριν κοιμηθείτε για δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα απλώστε τους conditioner που δεν ξεβγάζεται. Χτενίστε τα όσο είναι ακόμη νωπά και αφήστε τα να στεγνώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας (βάλτε μια πετσέτα στο μαξιλάρι σας για να τραβήξει την υγρασία).
17. Ενυδατώστε τα
Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ καταστραμμένα, ρίξτε τους μερικές σταγόνες jojoba oil στις άκρες μία μέρα πριν κάνετε τη θεραπεία με το conditioner.
18. On the beach
Πριν από το μπάνιο σας στην πισίνα ή στη θάλασσα, βάλτε στα μαλλιά σας μια μικρή ποσότητα αντηλιακού ή ένα προϊόν styling με UV φίλτρα. Η αντηλιακή προστασία θα προστατεύσει το χρώμα τους, ενώ η θερμότητα θα βοηθήσει το conditioner να διεισδύσει στην τρίχα. Έτσι, όταν αφαιρέσετε το προϊόν, τα μαλλιά σας θα είναι απαλά.
19. Σταγόνα-σταγόνα
Στύψτε καλά τα μαλλιά σας πριν τα στεγνώσετε, ώστε να είναι ακόμα νωπά όταν αρχίσετε να τα ισιώνετε. Αλλιώς, θα φριζάρουν και θα σγουρύνουν.
20. Αλκοτέστ Xρησιμοποιήστε σε νωπά μαλλιά ένα προϊόν χωρίς αλκοόλ: Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το φριζάρισμα.
21. Όμορφες μπούκλες
Έχετε χοντρά ή φριζαρισμένα μαλλιά; Μετακινήστε το πιστολάκι γρήγορα κατά μήκος τους για να αποφύγετε το φριζάρισμα. Αν τα μαλλιά σγουρύνουν ξανά, βρέξτε τα σε διάφορα σημεία πριν τα στεγνώσετε.
22. Φορέστε σκούφο
Αν έχετε σγουρά μαλλιά, μετά το λούσιμο περιμένετε να στεγνώσουν λίγο. Στη συνέχεια, βάλτε ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήστε το για 20 λεπτά. Έτσι, θα είναι ίσια στις ρίζες και σγουρά στις άκρες.
23. Πιάστε τα... κότσο Πριν κάνετε μπάνιο, πιάστε τα μαλλιά σας σε ψηλό κότσο (η θερμότητα θα βοηθήσει να ανασηκωθεί η ρίζα).
24. Διορθώστε το
Αν κατά λάθος χρησιμοποιήσετε περισσότερη ποσότητα προϊόντος styling απ' όσο πρέπει, απλώστε στη ρίζα ένα ξηρό σαμπουάν. Θα απορροφήσει την επιπλέον λιπαρότητα και τα μαλλιά θα δείχνουν τέλεια.
25. Πάντα στην τρίχα
Για να φαίνονται τα μαλλιά σας μεταξένια ώρες μετά από το χτένισμα, βρέξτε τις άκρες και σηκώστε τα προς τα επάνω. Με αυτό τον τρόπο, θα ανανεώσετε τα προϊόντα styling.  
Μακιγιάζ
26. Έμφαση στο βλέμμα

Αφού έχετε βάλει μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας, προσθέστε άλλη μία στρώση στις άκρες τους. Έτσι, τα μάτια σας θα φαίνονται μεγαλύτερα. Για έμφαση χρησιμοποιήστε διαφορετικό χρώμα μάσκαρα.
27. Δώστε διάρκεια
Αν η μάσκαρα στεγνώσει, βουτήξτε την κλειστή σε ζεστό (όχι βραστό) νερό.
28. Άψογο τελείωμα
Για να μην ξεφύγει το lip gloss από τα χείλη σας, απλώστε πάνω στο περίγραμμά τους ένα concealer στην απόχρωση του δέρματός σας. Μετά, αφαιρέστε το ταμποναριστά.
29. Τέλεια εφαρμογή
Τρίψτε τη συσκευασία του lip gloss στις παλάμες σας πριν το χρησιμοποιήσετε. Η θερμότητα θα μαλακώσει το προϊόν και θα μπορέσετε να το απλώσετε εύκολα στα χείλη σας.
30. Διακριτικό χρώμα
Αντί να ανανεώνετε το αγαπημένο σας κραγιόν κάθε 10 λεπτά, απλώστε στα χείλη ένα προϊόν σε απαλό ροζ ή κόκκινο χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέστε από πάνω διάφανο lip gloss. Έτσι, ακόμα και όταν η λάμψη θα έχει φύγει, το χρώμα θα παραμείνει.
31. Σημασία στη λεπτομέρεια
Όταν χρησιμοποιείτε concealer, βαφτείτε σε ένα μεγεθυντικό καθρέφτη για να αποφύγετε τις υπερβολές.
32. Ρίξτε φως
Για να απαλύνετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, απλώστε τοπικά ελάχιστο concelaer. Προσθέστε ένα highlighter στις εσωτερικές γωνίες των ματιών.
33. Κάνει τη διαφορά
Ένα κρεμώδες ή σε μορφή stick φον ντε τεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως concealer. Αρκεί να το απλώσετε με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι. 
34. Σκούρα τα πράγματα!
Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ 2 αποχρώσεων φον ντε τεν, προτιμήστε τη σκουρότερη. Μπορείτε να την ξανοίξετε, με ελάχιστη πούδρα από πάνω.
35. Διορθώστε το
Εάν θέλετε να διορθώσετε κάποια ατέλεια από σκιά γύρω από τα μάτια, χρησιμοποιήστε ένα μπατόν βουτηγμένο σε ελάχιστη υδατική κρέμα.


prevention.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου